Voor Kinderen

Hapkido is een verdedigingsport die zijn in oorsprong vindt in Korea. Hierbij staat het aanleren van non-agressief gedrag als beste verdedigingsmiddel voorop. Dit in tegenstelling tot vechtsporten waarbij men de aanval als de beste verdediging promoot.
Hapkido is bij uitstek geschikt voor de persoonlijke ontwikkeling. Hapkido stimuleert de ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, weerbaarheid en wederzijds respect.

De fysieke vaardigheden die bij Hapkido geleerd worden, leiden tot een sterker zelfbewustzijn en gevoel van competentie. Dit unieke aspect van een zelfverdedigingskunst als Hapkido is onder andere aangetoond door prof. Dr. Marc Theeboom van de universiteit van Brussel. Uit zijn onderzoek blijkt, dat een sport als Hapkido bijdraagt aan een grotere mentale weerbaarheid bij jeugdige deelnemers. De zekerheid van het zich kunnen verdedigen, maakt dat je minder snel de fysieke confrontatie aangaat. Hierdoor zijn beoefenaars van Hapkido in conflictsituaties beter in staat om geweld te voorkomen.

Bij Baek Yong Kwan vinden we het belangrijk dat er respect is voor elkaar en dat er een goede sfeer in de groep heerst. Bij de jongere kinderen staat de motorische ontwikkeling voorop, hier wordt vooral op zaterdag ochtend veel aandacht aan besteed. De oudere groep heeft op zaterdagochtend meer de ruimte om gekke oefeningen te doen, zoals tegen de muur aan rennen en valbreken op de dikke mat. Op dinsdagavond wordt er bij hen dieper ingegaan op technieken en loopvormen. Voor ieder kind is er de mogelijkheid om twee keer per week te trainen.

Voor de jeugdleden worden elk jaar een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan de Hapkido Spelen, mee op Hapkido kamp, buiten trainen of gezellig een keer na de training pannenkoeken eten.

Je kunt één maand gratis meetrainen op proef. Op zaterdagochtend en/of dinsdagavond.