Tai Chi

Tai Chi  is een Chinese bewegingsleer waarbij je door ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen je lichaam ontwikkelt naar een hoger niveau van gezondheid.

Door intensief en nauwkeurig de bewegingen te volgen, leer je bewust omgaan met je lichaam en geest. Je bouwt je lichaam op naar een staat van innerlijke gezondheid en vele ziekteverschijnselen zullen verdwijnen. Je zult bijvoorbeeld minder last hebben van hoofdpijn, maagpijn en stress. Oude meesters noemden Tai Chi  ook wel de methode voor een gezond, lang en gelukkig leven.

Tai Chi is een vechtkunst van de hoogste graad, de letterlijke vertaling is ‘het meest verheven boksen’. Omdat je in Tai Chi met je energie werkt in plaats van spierkracht, ben je vele malen sneller en krachtiger dan iemand die louter spieren gebruikt. In Tai Chi leer je jezelf verdedigen. Echter begint de interne zelfverdediging bij jezelf te beschermen tegen alle invloeden van buitenaf; stress, het weer, ziekten, enz. Pas veel later kun je met Tai Chi leren jezelf tegen een ander persoon te verdedigen.

Hapkido en Tai Chi

Mensen die vergevorderd zijn in Hapkido hebben baat bij het oefenen van Tai Chi omdat de manier van bewegen ook gebruikt worden in bijvoorbeeld de cirkeltechnieken en de ademhalingsoefeningen. Master Ko Baek Yong gaf daarom ook Tai Chi les aan onder andere ons erelid en oprichter Jenne Meijster. Hierdoor is Jenne begonnen met een Tai Chi groep naast het geven van Hapkido.

De meesten mensen die Tai Chi les volgen doen niet aan Hapkido, dus dat is helemaal geen vereiste. Als het je geïnteresseerd bent, kom dan een keer langs op woensdagavond!

Tai Chi is voor iedereen van 6 tot 99 jaar!