Instructeurs

Vaste instructeurs

Jenne Meijster (hoofdinstructeur) (6e dan)


Jenne Meijster is in 1989 bij Leon de Heus in IJsselstein begonnen met hapkido. Later startte hij zijn eigen hapkido vereniging in Alphen aan den Rijn. In 1995 reisde Jenne voor het eerst naar Korea en daarna volgenden nog diverse trips. In de jaren 1997, 2000 en 2004 nam hij deel aan de International HKD Games in Korea. Hij behaalde verschillende prijzen op zowel individuele als groepsonderdelen.

In het voorjaar van 2016 legde Jenne succesvol examen af voor zijn zesde dan in hankido. Hij is een ‘national instructor’ namens de World Hankimuye Federation. Als hoofdinstructeur van de vereniging geeft Jenne niet alleen les op donderdagavond in Hapkido, op woensdagavond verzorgt hij tevens Taichi lessen aan een enthousiaste groep leerlingen.

Justin van Doorn (3e dan)

Justin begon op zijn 6e met Hapkido bij Leon de Heus in zijn woonplaats IJsselstein. Hij heeft sinds 2001 zijn 1e dan en was daarmee de jongste dan-houder (11 jaar). Hij begon op jonge leeftijd met trainen. Toen er in IJsselstein met jeuglessen gestart werd en hielp al snel met lesgeven aan zijn leeftijdsgenootjes. In 2007 is hij voor het eerst naar Korea geweest en heeft meegedaan aan de International Hapkido Games, waar hij een 1e plaats behaalde met ver rollen en een 3e plaats met Hankido. In 2013 legde Justin examen af voor zijn derde dan.
Justin en Kim leerden elkaar kennen door Hapkido en geven samen les aan de jeugdgroepen van Baek Yong Kwan. Daarnaast geeft Justin les aan de volwassenen op dinsdagavond.

Kim Bosch (2e dan)

Kim begon op haar 14e met trainen bij Jenne Meijster in Alphen. Ze behaalde in 2008 haar zwarte band en reisde in 2009 af naar Korea om daar 6 weken te wonen en te trainen bij Master Ko en zijn familie. Kim geeft vanaf 2007 les aan de jeugd van Baek Yong Kwan. Vanaf 2010 doet ze dan samen met haar partner Justin. Kim en Justin trainen bij hoofdkwartier in IJsselstein en geven les in Alphen aan den Rijn. In 2013 legde Kim examen af voor haar 2e dan. Kim geeft les aan de jeugdleden op dinsdagavond en zaterdagochtend.

Flex instructeurs

Marco Tromp (3e dan)

Marco traint al heel wat jaren bij Baek Yong Kwan. Hij reisde meerdere malen met Jenne naar Korea om te trainen. Tegenwoordig gaat hij nog vaker omdat zijn vriendin  Koreaans is. Marco helpt al jaren met lesgeven en is er regelmatig op dinsdagavond.

Martijn van der Velden (2e dan)

Martijn van der Velden behaalde in het voorjaar van 2011 zijn eerste dan. Nadat Martijn eerder al drieënhalf jaar taichi had geoefend bij Jenne Meijster, maakte hij de overstap naar hapkido. Vooral de veelzijdigheid van de sport spreekt hem enorm aan. Volgens Martijn biedt de sport hem zowel geestelijk als lichamelijk voldoende uitdaging. Martijn geeft geen vaste lessen maar valt regelmatig bij de jeugdgroepen alsook de volwassenen.

Peter Tielenburg (1e dan)

Peter traint al meerdere jaren bij Baek Yong Kwan en behaalde in mei 2016 zijn  eerste dan.  Peter merkte dat hij het leuk vindt om les te geven en geeft voor Baek Yong Kwan regelmatig workshops en lessen in het basisonderwijs. Hij helpt vaak met lesgeven bij de jeugd en valt regelmatig in. Peter is daarnaast begonnen met het organiseren van buitentrainingen op zondagochtend bij de Zegerplas voor leden die het leuk vinden om extra te trainen.

 

 

 

Assistent jeugd

Owen van Papendrecht (rode band)

Owen begon toen hij (nog net) 3 was met Hapkido. Hij volgde in het begin lessen bij Kim en Annemieke en later bij Kim en Justin. Intussen is hij zo ver gevorderd dat hij kan helpen met lesgeven en dat doet hij met veel succes op de zaterdagochtend bij de eerste jeugdgroep. Owen is fanatiek en traint bij de jeugd en de volwassenen. Hij traint al jaren samen met zijn maatje Twan Dullemond. In juli 2018 behaalden zij de rode band.