Baek Yong Kwan

Over Baek Yong Kwan

In Alphen a/d Rijn wordt al meer dan 25 jaar les gegeven in hapkido, hankido en hankumdo.  Baek Yong Kwan is de Koreaanse naam van Hapkido Alphen. Deze naam werd toegekend door grootmeester Ko Baek Yong. Het betekent ‘school van de witte draak’.

Sinds 2007 is Baek Yong Kwan een officiële vereniging. Baek Yong Kwan vindt de sfeer in de vereniging erg belangrijk. De vereniging organiseert verschillende activiteiten voor de leden, buiten het trainen om. Voor de jeugd is elke twee jaar een Hapkido kamp in de mei vakantie. Daarnaast worden er wedstrijden en bondsdagen georganiseerd en is er jaarlijks een kersttraining en een BBQ.

Baek Yong Kwan is lid van de NHF (Nederlandse Hapkido Federatie) en de WHMAF (World Hankimuye Federation).
Alle NHF scholen zijn aangesloten bij de World Hankimuye Federation. Deze federatie werd in 2014 opgericht door master Ko Baek-yong. De federatie is het overkoepelende orgaan voor alle scholen die de stijl van deze Koreaanse meester volgen. Master Ko Baek-yong bezocht Baek Yong Kwan regelmatig als hij op bezoek was in Nederland.  Na zijn overlijden in oktober 2017 heeft  zijn zoon Ko Se-hwan het stokje overgenomen.

Kersttraining 2016

Bestuur

Het bestuur van Hapkidovereniging Baek Yong Kwan bestaat uit:

  • Marco Tromp (voorzitter en schoolhouder)
  • Wout Snel (penningmeester)
  • Peter Tielenburg (secretaris)
  • Cheryl Tielenburg (algemeen bestuurslid)